fr. 750kr

15min

Om behandlingen

Drömmer du om en silkeslen hud fri från oönskat hår? Upptäck kraften i vår laserbehandling för permanent hårborttagning! Med hjälp av den senaste laserteknologin riktar vi oss specifikt mot hårsäckarna, vilket förhindrar framtida hårväxt utan att skada den omgivande huden. Behandlingen är både effektiv och säker, vilket ger dig möjlighet att njuta av långvarigt släta och hårfria områden. Slipp rakning, vaxning och andra tillfälliga lösningar – med vår laserbehandling kan du säga hejdå till oönskat hår en gång för alla.

IPL SHR (Super Hair Removal) är en avancerad teknik för hårborttagning som bygger på intensivt pulserat ljus (IPL).

Denna teknik är utformad för att erbjuda effektiv och relativt smärtfri hårborttagning. Här är några saker att tänka på när det gäller IPL SHR:

 1. Snabb behandling: IPL SHR är känd för att vara snabb och effektiv. Den använder långsamvågiga ljuspulser som rör sig kontinuerligt över behandlingsområdet, vilket gör att flera hårsäckar kan behandlas samtidigt. Detta gör det särskilt effektivt för större behandlingsområden som ben och rygg.
 2. Minskad smärta: IPL SHR-tekniken används ofta i samband med en kylningsmekanism, vilket gör behandlingen mindre smärtsam än äldre IPL-system. Många patienter upplever mindre obehag och irritation.
 3. Bredd spektrum: IPL SHR har ett bredare spektrum av våglängder, vilket gör att den kan vara effektiv för en bredare variation av hudtoner och hårfärger, inklusive ljusare hår.
 4. Flertalet behandlingar: Precis som med andra hårborttagningsmetoder kräver IPL SHR vanligtvis flera behandlingssessioner för att uppnå permanent resultat. Hårsäckarna går igenom olika tillväxtfaser, så upprepade behandlingar är nödvändiga för att rikta in sig på hår i olika faser.

IPL SHR är en populär teknik för hårborttagning och har fördelar i form av snabbhet och minskad smärta. Trots detta är det viktigt att individuella resultat kan variera, och det är nödvändigt att genomgå flera behandlingar för att uppnå permanent hårborttagning.En konsultation med en kvalificerad professionell, kan hjälpa dig att fastställa om IPL SHR är rätt för dig.

Lämpliga kandidater för IPL SHR:

 1. Mörkt hår på ljus hud: IPL SHR är oftast mest effektivt för personer med mörkt hår på ljus hud. Detta beror på att tekniken fungerar genom att rikta in sig på färgpigmentet i håret.
 2. Varierande hudtoner: En fördel med IPL SHR är dess förmåga att fungera på ett bredare utbud av hudtoner än vissa andra hårborttagningsmetoder. Den kan vara effektiv för personer med olika hudtoner, inklusive ljusare och mörkare hud.
 3. Större behandlingsområden: IPL SHR är särskilt användbart för att behandla större områden som ben, rygg och bröst.

Personer som kanske inte är lämpliga för IPL SHR:

 1. Ljusa hårstrån: IPL SHR är generellt mindre effektivt för personer med mycket ljusa, gråa eller röda hårstrån, eftersom tekniken riktar in sig på pigment.
 2. Solbränd hud: Det är bäst att undvika IPL SHR-behandlingar på nyligen solbränd hud, eftersom det kan öka risken för biverkningar som hudirritation.
 3. Aktiva hudproblem: Personer med aktiva hudproblem som herpesutbrott, akneutbrott eller infektioner bör undvika behandling tills sådana problem har läkt.
 4. Graviditet och amning: Det rekommenderas att gravida och ammande kvinnor avstår från IPL SHR-behandling.
 5. Hudsjukdomar och hudcancer: Personer med vissa hudsjukdomar eller hudcancer i behandlingsområdet bör konsultera med en professionell innan IPL SHR-behandling.
 6. Keloidtendens: Personer med en tendens att utveckla keloidärr kan vara i riskzonen för ärrbildning som ett resultat av IPL SHR-behandlingar.
 7. Mediciner och medicinska tillstånd: Vissa mediciner och medicinska tillstånd kan påverka lämpligheten för IPL SHR-behandlingar. Diskutera eventuella mediciner du tar och din medicinska historia med din behandlande läkare.

Det är viktigt att genomgå en konsultation med en licensierad professionell som är erfaren med IPL SHR för att bedöma om det är rätt behandling för dig, baserat på dina unika egenskaper och medicinska historia.